Pajaziti: Poražene stranke odlučuju ko će voditi Nacionalni savet Albanaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. novembar 2022. Šef bujanovačkog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti poručio je da na nedavnim izborima za članove Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) nije bilo pobednika, jer su njegova stranka i Partija za demokratsko delovanje (PDD) osvojile po pet mandata.

Pobednika će odlučiti, najavljuje Pajaziti, stranke koje su osvojile manji broj mesta u novom sazivu NSA, jer pojedinačno ni Alternativa ni PDD nemaju većinu.

Po konačnim rezultatima, najviše glasova na izborima dobila je PDD (4.155), a Pajazitijeva stranka je druga sa 330 glasova manje.

Zvanično: PDD i Mustafa pobednici izbora za Nacionalni savet Albanaca

Slede Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslija i Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija,  koje će imati po dva člana saveta, a jedno mesto pripada Demokratskoj partiji Albanaca (DPA).

-Stranke koje su dobile manje glasova i imaće manje predstavnika u savetu  imaju kocku u rukama. Kao i uvek, njihov motiv za izlazak na izbore je samo da bi postali faktor u stvaranju većine – kaže Pajaziti.

Naglasio je da je sada situacija nešto drugačija, jer ove stranke moraju da biraju između kandidata PDD-a Ragmija Mustafe, koji je već vodio NSA u prethodnom mandatu i Leventa Ćazimija iz Alternative kojem bi ovo bio prvi put.

-Stranke će birati između kandidata koji se zalaže za unutrašnje nacionalno jedinstvo i onog koji je za jedan mandat podelio albanski politički faktor – kaže Pajaziti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *