Preševljanin izgubio novac za lečenje deteta, Hristijan našao pa vratio

Bujanovac, 25. novembar 2022. (foto privatna arhiva/Telegraf) – Vranjanac Hristijan Spasić (23), vozač  Hitne pomoći učinio je gest vredan divljenja nakon što je slučajno našao  veliku sumu novca, koji je, ispostaviće se izgubio jedan Albanac iz Preševa.

-Krenuo sam u smenu, bilo je oko 14 sati popodne, tada sam na parkingu ostavio svoje auto i dok sam izlazio, video sam malu braon torbicu koje je bila prljava, tačnije blatnjava. Otvorio sam je i video veliku dokumentaciju koja je bila unutra, ali i poveću količinu novca, tačnije 3.500 evra – priča Hristijan za Telegraf.

Kaže da je odmah krenuo kod načelnika da mu prenese šta je našao, a on ga uputio na policiju.

-Tamo je već bio i čovek koji je izgubio novac. Ne znam kako se zove. Znam samo da je Albanac iz Preševa. Taj novac i ta dokumentacija bili su za njegovo dete koje se leči u Italiji. On se uputio tamo i na putu izgubio novac – kaže mladić.

Podrška sa svih strana i čestitke za Hristijanovo delo nisu izostale.

– Svi su mi rekli da sam uradio pravu stvar. Taj čovek se zahvaljivao i ponovo se vratio nakon policije u Hitnu da se još jednom zahvali. To je lepo kada nešto vratite i uradite ispravnu stvar, jer kako radite, tako vam se vrati – zaključuje Hristijan.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *