Za koga u Kataru navijaju Albanci: Od Hrvatske do Francuske, niko za jednu reprezentaciju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. novembar 2022. (foto screenshot RTS) – Kad već na Svetskom prvenstvu u Kataru nema reprezentacija Albanije i Kosova albanski političari iz Bujanovca i Preševa imaju svoje alternativne favorite pa navijaju za Švajcarsku, Nemačku, Portugal, Englesku, Francusku.

Za Srbiju ne navija baš niko od tridesetak ličnosti koji su učestvovali u anketi Folonline.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi navija za Francusku, a narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi za Portugalce.

Reprezentacija Hrvatske ima podršku iz Končulja, od zamenika predsednika opštine Šćiprima Muslijua.

Titulu prvaka sveta Nemačkoj želi trio iz Alternative za promene – predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, šef bujanovačkog odbora Arber Pajaziti i kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Levent Ćazimi.

Savetnica kosovskog premijera Albina Kurtija i nekdašnja predsednica Preševa Ardita Sinani navija za reprezentaciju Engleske, kao i predsednik bujanovačke skupštine Enver Ramadani.

Protiv Srbije će 2. decembra, kada se igra poslednji meč u grupi, sigurno navijati predsednik Nacionalnog saveta Albanaca  Ragmi Mustafa i šef Arifijevog kabineta Sali Salihi, kojima je favorit na Svetskom prvenstvu Švajcarska sa Granitom Džakom i Đerdanom Šaćirijem.

Za ovu reprezentaciju Albanci sa juga Srbije složno su navijali na Svetskom prvenstvu 2018. godine, a u Bujanovcu se slavila pobeda protiv Srbije.

Više od fudbala: Albanci s juga Srbije složno uz Švajcarsku

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *