Bujanovački privrednici predstavili se na biznis forumu u Sofiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. decembar 2022. Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović organizovao je prošle nedelje u Sofiji biznis forum za bujanovačke firme kako bi se predstavile bugarskom tržištu i ostvarile kontakt sa više od 40 privrednika u ovoj zemlji. Sa bujanovačkim privrednicima bio je i narodni poslanik Nenad Mitrović.

Na biznis forumu su učestvovale Bivoda, Bujanovačka Banja, Megal, fabrike nameštaja Petrović iz Krševice i Milenboos iz Spančevca.

Pozvane su bile firme Natural Magic iz Žbevca i mlekara Maj Plus iz Drežnice, ali vlasnici ovih firmi nisu otputovali u Sofiju zbog obaveza.

-Bugarski privrednici su bili posebno zainteresovani upravo za te mlekarske proizvode i šteta je što vlasnik nije mogao da prisustvuje, ali biće još prilika – kaže za Bujanovačke poslanik Mitrović.

Naglasio je da je su u Bugarskoj predstavljeni potencijali bujanovačke privrede, ostvareni kontakti i da očekuje rezultate u budućnosti.

-Što se Bujanovačke Banje tiče, ne mogu da kažem da smo preveliki optimisti, jer Bugarska ima mnogo banja, ali ono što nas izdvaja od svih je gas ugljen dioksid koji samo mi imamo na Balkanu i koji se uspešno koristi kod lečenja komplikacija šećerne bolesti. To smo apostrofirali i u tom delu je iskazano interesovanje i za naše lečilište – kaže Mitrović.

Ideja za biznis forum potekla je od Bujanovčanina Bobana Grka Dimitrijevića, nekadašnjeg direktora Turističke organizacije Bujanovac.

-Dimitrijević poznaje ambasadora Jovića od ranije i razgovarali su na ovu temu. On je praktično bio veza između bujanovačke privrede i naše ambasade i hvala mu na tome – kaže poslanik.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *