fbpx

Tužilaštvo traži mesec dana pritvora za Grka uhvaćenog sa 32kg marihuane (video)

Bujanovac, 1. decembar 2022. Za državljanina Grčke koji je uhapšen na graničnom prelazu Preševo sa 32 kilograma marihuane u kamionu Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju traži pritvor do mesec dana.

„Osumnjičeni grčki državljanin, nakon zadržavanja u Policijskoj upravi Vranje, saslušan je pred zamenikom višeg javnog tužioca u Vranju i tom prilikom se branio ćutanjem“, saopštavaju iz VJT.

Uhvaćen sa 32kg marihuane u kamionu (video)

On se sumnjiči za krivično delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 246, stav 1 Krivičnog zakonika, za koji je zaprećena kazna zatvora od dve do dvanaest godina.

Iz VJT podsećaju da je grčki državljanin (57), iz grada Kilkisa, uhapšen na drumskom graničnom prelazu Preševo, na ulazu u Republiku Srbiju, dok je upravljao kamionom sa prikolicom bugarskih registarskih tablica na relaciji Grčka – Nemačka.

U kamionu je prevozio masline u salamuri, kao i materijal za pakovanje i rezervne delove za kamion.

„U namenski prepravljenom kompresoru za vazduh, koji je prevozio kao deo robe u prikolici, neovlašćeno je radi prodaje prenosio opojnu drogu marihuana, u bruto količini od 31 kilogram, 652 grama, upakovanu u 29 pvc paketa“, navode iz VJT.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *