Festival mladih iz Vranja i Bujanovca od 8. decembra

Bujanovac, Vranje, 7. decembar 2022. (foto Vranje news) – Festival mladih iz Bujanovca i Vranja održaće se prvi put u Vranju od 8. do 11. decembra. Organizator je udruženje Naš svet, naša pravila, a mogu učestvovati mladi uzrasta od 18 do 30 godina.

„Festival ćemo otvoriti u četvrtak u Domu vojske, premijerom USAID filma koji se bavi rodno zasnovanim nasiljem. U petak imamo celodnevni program u Hotelu Royal Putnik o mladima, omladinskoj politici i obrazovanju mladih, kao i sesiju sa donosiocima odluka“, navode iz ovog udruženja, prenosi Vranje news.

Panel diskusija Mladi u medijima održaće se u subotu 10. decembra od 10 časova u Hotelu Royal Putnik, gde će predstavnici lokalnih medija razgovarati sa mladima.

Nakon diskusije biće održana Školica novinarstva za mlade, kao i radionica o rodnoj ravnopravnosti u sklopu projekta Centra E8 – Supergirls.

Planirane su i večernje aktivnosti.

Najpre, aktivistički performans u okviru projekta Sa seksizmom na TI, kao i promocija knjige Jureći ljubav Branislava Grkovića i stand-up nastup sa muzičkim programom u Hendlebar-u.

Organizatori su najavili da učesnici koji dolaze iz drugih sredina imaju pokrivene putne troškove za sve dane festivala u visini povratne autobuske karte.

„Udruženje može da obezbedi opravdanje za učenike srednjih škola za petak“, navode iz NSNP.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *