fbpx

Pijačni prodavci bez fiskalne kase i sledeće godine

Bujanovac, 8. decembar 2022. Pijačni prodavci koji prodaju robu na tezgama do kraja 2023. godine neće biti u obavezi da uvedu fiskalne kase.

Dogovor o izuzimanju iz fiskalizacije je rezultat sastanka predstavnika Ministarstva finansija i Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“, javio je RTS.

Ministarstvo finansija će inicirati izmenu Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog uređaja.

Tokom marta i aprila ove godine pijačni prodavci nekoliko puta su protestovali i Predsedništvu predali 15.000 potpisa, tražeći da budu izuzeti iz sistema uvođenja fiskalnih kasa, kako je bilo predviđeno novim zakonom o fiskalizaciji koji je na snagu stupio 1. maja ove godine.

Potom je održan sastanak predstavnika pijačnih prodavaca sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, kada je prvi put dogovoreno da se pijačni prodavci izuzmu iz sistema fiskalizacije, i da se nastavi rad na rešavanju – kako je tada rečeno – tehničkih pitanja.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *