fbpx

Petković: Razmatramo povratak naših bezbednosnih snaga na Kosovo

Bujanovac, 9. decembar 2022. (foto screenshot Tanjug) – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u četvrtak uveče da će Srbija usled najnovijih dešavanja razmotriti mogućnost da na Kosovo pošalje do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga.

Petković kaže da je 300-350 kosovskih policajaca upalo sinoć na sever Kosova.

Po njegovim rečima,  Kurti nastavlja okupaciju severa Kosova.

-Prema našim saznanjima 300-350 kosovskih policajaca sa dugim cevima i oklopnim vozilima upali su na sever Kosova, blokirali Kosovsku Mitrovicu i stacionirali se u mešovitim nasiljima. Povod za upad policije na sever KiM je navodno to što su Albanci koji tu žive uplašeni zbog svega što se dešava. Podsetiću vas i da je pre dva dana bio obračun Kurtija sa građanima severa kako bi nametnuo održavanje izbora – rekao je Petković.

Naglasio je da albanska policija sa juga Kosova po Briselskom sporazuma i tački 9 nema pravo da bude na severu Kosova.

Prema njegovim rečima, Beograd će po Rezoluciji 1244 razmotriti povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo.

-Vučić je mnogo puta ponovio da nećemo dozvoliti novi pogrom našeg naroda. Nadam se da oni koji treba da urazume Kurtija shvataju ovu poruku, jer nećemo dozvoliti da naš narod strada. Neka oni na zapadu vode računa, kako ne bi bili iznenađeni našim odlukama, jer nismo mi ti koji provociramo i kršimo sporazume. Sve to radi Kurti, a neko to dozvoljava – dodao je Petković.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *