Tužilaštvo iznenađeno oslobađajućom presudom za ubistvo Surduličanina: Žalićemo se

Bujanovac 9. decembar 2022. Posle oslobađajuće prvostepene presude optuženom za ubistvo Predraga Perića iz Žitorađe kod Surdulice, iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju saopšteno je da su iznenađeni ovakvom odlukom Višeg suda u Vranju. Tužilaštvo najavljuje žalbu Apelacionom sudu.

„Povodom javno i usmeno objavljene odluke Višeg suda u Vranju dana 05.12.2022. godine, kojom je sud oslobodio opt. Petrović Vladicu iz sela Prekodolca da je izvršio iz koristoljublja krivično delo Teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, moramo da upoznamo javnost da smo iznenađeni ovakvom odlukom“, kažu u VJT.

Oslobađajuća presuda za ubistvo kod Surdulice

U saopštenju se navodi da predsednica veća koje je vodilo ovaj krivični postupak prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku.

„Da bi smo znali šta je sud rukovodilo da donese ovakvu odluku,  tako da očekujemo pismeni otpravak presude, protiv koje ćemo izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Nišu“, navode iz Tužilaštva.

Istakli su da je posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza, na kojima su zasnovali svoju optužnicu.

„Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (24) i saslušanje  jednog zaštićenog svedoka XY. Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu: listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja ( telefona,optuženog, biološka,informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo. Tako da kao zastupnici javne optužbe, smatramo da je optuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku“, kažu u Tužilaštvu.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *