Postani fudbalski sudija, besplatna škola u Nišu

Bujanovac, Niš, 13. decembar 2022. – Fudbalski savez Niša pokreće besplatnu školu za sudije od 15. januara koja je otvorena za sve zainteresovane starije od 15 godina.

Nenad Đorđević, sudija druge kategorije, poziva sve zainteresovane da mu postanu nove kolege.

– Ima mnogo lepih stvari koje sudijski posao donosi sa sobom. Počevši od sticanja novih poznanstava i prijateljstava, pa do finansijske slobode i neverovatne mogućnosti napredovanja. Svaki sudija bi trebalo da bude hrabar, dosledan, pošten i da ima svoj stav i empatiju prema svim akterima utakmice. Zato pozivam sve koji smatraju da mogu da odgovore na ovaj poziv da postanu moje nove kolege – kaže Đorđević.

Fudbal: Dejan Minca u prvoj grupi „mahača“ Super lige

Kandidati će imati nedeljno časove na kojima će se prelaziti 17 pravila fudbalske igre, kažu u Fudbalskom savezu Niša.

„Uz teorijski deo, buduće sudije imaće i praktične vežbe, škola traje između 2 i 4 nedelje, čime kandidati stiču zvanje sudije treće kategorije i mogu odmah početi da sude mlađe kategorije i niže lige fudbalskog sistema u Srbiji“- kažu u Savezu.

Počela škola za fudbalske sudije

Kako dodaju, dva puta godišnje organizovan je seminar sudija na kome se proveravaju fizička sprema i teorijsko znanje, nakon čega počinju prvenstva i sudije dobijaju svoje prve zadatke, na kojima će imati mogućnosti da se bolje upoznaju sa zadatkom sudije, a i zarade svoj prvi džeparac. Fudbalski savez Niša organizuje dve seniorske lige, Drugu i Prvu Nišku ligu, i jednu ligu mlađih kategorija – Ligu Pionira FSN – kažu u Savezu.

Prijave su u Fudbalskom savezu Niša, na Trgu Pavla Stojkovića 10, ili na brojeve telefona 018 516 605 u Savezu i 063 801 6248 (Mikica Stojiljković)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *