Mitrović: Arifi namerno blokira zapošljavanje novih radnika u vrtiću

Piše: N. Stevanovič

Bujanovac, 19. decembar 2022. Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović zahvalio se Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja što su omogućili zapošljavanje na neodređeno vreme šestoro lekara u Domu zdravlja u Bujanovcu. Koliko ovo pokazuje brigu države za Bujanovac, toliko primer Predškolske ustanove (PU) „Naša radost“ pokazuje nemar i neodgovornost opštinske vlasti i predsednika Nagipa Arifija, koji uporno odbijaju da nadležnima proslede zahtev za zapošljavanje novih radnika u vrtiću, ističe Mitrović.

-Što se tiče Doma zdravlja, nadam se da ćemo u narednom periodu dobiti saglasnost i za zapošljavanje za stalno srednjeg medicinskog kadra. Na drugoj strani, vrtić se suočava sa ozbiljnim problemima u funkcionisanju i organizaciji rada zbog nemara i neodgovornosti predsednika opštine Nagipa Arifija – rekao je Mitrović u ponedeljak za Bujanovačke.

Naš portal je ranije danas objavio da je u Domu zdravlja primljeno šestoro lekara na neodređeno vreme.

Radost u Domu zdravlja, posao dobilo 6 mladih lekara

Za razliku od Doma zdravlja pod direktnom ingerencijom Ministarstva zdravlja, zahtevi PU „Naša radost“ idu preko lokalne samouprave, koja ih ne prosleđuje nadležnom ministarstvu više od godinu dana, potvrdio je Bujanovačkim direktor ustanove Milovan Aleksić.

-Pre dvadesetak dana sam imao sastanak sa predsednikom Arifijem i on je obećao da će naš zahtev za zapošljavanje novih radnika proslediti republičkim instancama, ali od toga nije bilo ništa, kao i sa svim prethodnim zahetvima – kaže Aleksić.

Bujanovačkim je pokazao zahtev od 5. decembra u kojem se traži zapošljavanje devetoro radnika i to vaspitača, stručnih saradnika, servirki, spremačica i radnika na održavanju.

Aleksić kaže da nema zvanično objašnjenje zbog čega Opština ne prosleđuje zahteve.

Nezvanične informacije da Arifi insistira da se zapošljavaju Albanci nije želeo da komentariše.

Bujanovačke će pokušati da od predstavnika opštinske vlasti dobiju objašnjenje za ovakvo postupanje.




2 thoughts on “Mitrović: Arifi namerno blokira zapošljavanje novih radnika u vrtiću

  1. Raditi

    Ne ti ide na tviji lazi samo na dokazi pristaje arif,nemoj sa tim g’uposti da stvaras mrznju enju srbi i àbanci.ne se prodaje g’upe propagande i glupe fore nisi dete mis’imo dasi intektuàac ali ot doga nema ni I budi covek znamo da ti nemas sram,a bôiti sto àbanac je presedik bujanovac,pusti tviju g,pôitiku, i glu..da zivimo zajedno na miru.dase druzimoda pijemo kafu zajedo,dase smejo,proslo su propagande i fore G,

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *