Medijski konkurs: Opštinski novac dobili nepostojeći, jedan direktor škole i, naravno, Zuja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. decembar 2022. Opština Bujanovac donela je u utorak odluku o sufinansiranju 23 medijska projekta u 2022. godini sa ukupno 6 miliona dinara. Na prvih pet mesta po  iznosima koje će dobiti su mediji na albanskom jeziku. Portal Bujanovačke nije konkurisao za novac iz opštinskog budžeta.  

Najviše novca – 950.000 dinara, dobiće portal Fol online za projekat „Bujanovac gledaj napred“.

Po 600.000 dinara biće izdvojeno za TV Spektri i portal LajmiAl, 450.000 za portal Tituli i 400.000 za portal LuginaLajm.

RTV Bujanovac Zorana Veličkovića Zuje jedini je medij kojem su prihvaćena dva projekta, čiju će realizaciju građani opštine Bujanovac platiti ukupno 700.000 dinara.

RTV Bujanovac: Zujina razglednica iz zemlje Safari

Novac je dobilo i nekoliko portala za koje javnost čuje samo prilikom podele novca, a po nezvaničnim informacijama  povezani su sa zaposlenima u Opštinskoj upravi.

Neki od tih medija postoje samo na društvenim mrežama, tako da, po zakonu, uopšte nisu mediji.

Raspodeljeno im je između 300.000 i 50.000 dinara, a najmanji iznos (20.000) odobren je za portal „Strukovne asocijacije novinara Srbije“.

Vlasnik ovog portala i predsednik asocijacije je naprednjak Nenad Tasić, direktor OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

Tasić će od Opštine dobiti još 80.000 dinara za projekat portala Pčinjski 017.

Novac građana bujanovačke opštine dobiće i nekoliko medija iz Preševa, među kojima je i TV Aldi čiji projekat će biti finansiran sa 300.000 dinara.

Komisiju koja je vrednovala projekte činili su novinari Ardita Beluli iz Preševa, Radoman Irić iz Vranja, Dragan Pejčić iz Donje Trnave i Murat Dalipi, sekretar Opštinskog veća.

Komisija je odbila pet projekata.

Konkurs je bio otvoren 16. septembra.

Ko je sve dobio novac iz budžet možete videti OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *