Arsić albanskoj većini: Ovo što radite imaće dalekosežne posledice

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. decembar 2022. Lider odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS) Stojanča Arsić rekao je na sednici bujanovačke Skupštine da je budžetom opštine za 2023. godinu srpska zajednica oštećena za 44,8 miliona dinara. Arsić je zatražio povlačenje nacrta budžeta i Odluku o raspodeli sredstava iz Koordinacionog tela, ali je albanska vladajuća većina taj predlog odbila.

-Ovakav budžet je apsolutno neprihvatljiv za srpsku zajednicu, koja je raspodelom sredstava oštećena za 44,8 miliona dinara. Povucite ovo sa dnevnog reda, dajte da se za vikend dogovorimo o svemu, o zajedničkim projektima o poštovanju principa – poručio je Arsić na sednici koja je u toku.

Upozorio je da će usvajanje ovakvog budžeta imati dalekosežne posledice.

-Toliko smo se borili za održivo multietničko društvo i političku stabilnost. To smo imali do pre dve godine i formiranja jednoetničke vlasti. Od tada ste oštetili srpsku zajednicu za skoro 100 miliona dinara. Lako je porušiti nešto što je dobro, teško je izgraditi, a vi na ovaj način rušite – naglasio je Arsić.

On i Miodrag Milković, predstavnik koalicije oko SNS, danas učestvuju u radu Skupštine i prekinuli su bojkot zbog rasprave o budžetu.

Srpski odbornici prekidaju bojkot Skupštine zbog rasprave o budžetu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *