Saobraćajci uhvatili 950 pijanih i drogiranih vozača

Bujanovac, 27. decembar 2022. Tokom prethodnog vikenda u akciji pojačane kontrole na putevima u Srbiji iz saobraćaja je isključeno 937 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 20 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Za samo dva dana, koliko je trajala akcija usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, 150 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, dok su čak 24 vozača zadržana jer su vozili u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vozio pijan pa sleteo s puta

Saobraćajna policija sankcionisala je još 1.060 vozača zbog prekoračenja brzine, 821 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 128 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

Akcija je sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja u periodu pred novogodišnje i božićne praznike, kada je na svim najvažnijim putnim pravcima značajno povećana frekvencija saobraćaja.

Policijski službenici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu, kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja, poručuju iz MUP.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *