Dom zdravlja reakreditovan: Potvrda kvaliteta zdravstvene zaštite Bujanovčana

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. decembar 2022. Bujanovački Dom zdravlja u sredu je  dobio sertifikat o reakreditaciji, čime je potvrđeno da ova ustanova ispunjava sve propisane standarde i procedure u zdravstvenoj zaštiti. Ustanova je već imala akreditaciju, a sada je reakreditovana, što znači da nastavlja sa kvalitetnim radom na dobrobit građana, kaže direktorka dr Daliborka Pavlović.

-Prošla akreditacija je važila sedam godina, što je maksimum, a i sada smo je dobili za taj period, što jeste pokazatelj koliko se dobro radi u našoj ustanovi, jer akreditacija može da važi i znatno manji vremenski period – kaže direktorka.

Proces rekareditacije je završen krajem septembra, a sada je stigla i zvanična potvrda iz Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

-Sertifikat znači da ispunjavamo sve standarde i procedure koje Agencija propisuje, po pitanju postupka sa kovid pacijentom, hitnim pacijentom i u drugim oblastima rada – kaže dr Pavlović.

Ona je ranije rekla da je Dom zdravlja Bujanovac jedna od retkih ustanova na jugu Srbije koja je prošla akreditaciju, a sada i reakreditaciju.

Dom zdravlja Bujanovac: Podižemo kvalitet pružanja zdravstvene zaštite




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *