Veliko interesovanje za turističke vaučere, Bujanovčani za odmor biraju banje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. januar 2023. – Za turističke vaučere od 5.000 dinara građani Bujanovca od jutros strpljivo čekaju u redu. Do 12 časova prvog dana izdato je 30 vaučera, a rečeno nam je da će se prijavljivanje vršiti dok se ne izda svih 100.000 vaučera. Bujanovčani za odmor uglavnom biraju banje.

-Interesovanje građana za turističke vaučere je veliko. Za četiri sata, od 8h do 12h, izdali smo oko 30 vaučera i rezervacije su uglavnom bile za neke od banja u Srbiji – rekla je za naš portal Mirjana Jeftić, radnica bujanovačke Pošte.

Prijavljuju se i mlađi i stariji sugrađani koji su zainteresovani da odmor sa porodicom provedu na nekoj od destinacija u zemlji.

–Izabrali smo Soko Banju kao mesto za odmor, a planiramo da vaučere iskoristimo tokom leta – kaže bračni par iz Bujanovca.

Iako je Bujanovačka Banja na spisku destinacija za koje se može aplicirati, upravnik Pošte, Goran Spirić, ističe da se Bujanovčani ne mogu prijavljivati za odmor u svom mestu življenja, ali zato mogu za sva ostala mesta.

Primetio je da pored Vrnjačke, Prolom i Soko Banje, koje su pri vrhu liste interesovanja, sugrađani neretko biraju i Zlatibor, Kopaonik ili Palić.

-Prijavljivanje će trajati sve dok se ne izda i poslednji od 100.000 vaučera, ali se nadamo da će biti i drugog kruga negde na proleće, kao što je bio slučaj prethodnih godina – dodaje Spirić za naš portal.

Da bi dobili vaučer, građanima je potrebna potvrda o  rezervaciji ugostiteljskog objekta u kome planiraju da borave, popunjena prijava, lična karta ili pasoš, a penzioneri, zaposleni ili studenti stavljaju na uvid i potvrde o pravu na penziju, zaposlenju i ostavrenoj zaradi, odnosno statusu studenta.

Na šalterima u Pošti u Bujanovcu građani se mogu prijaviti za vaučere u periodu od 8 do 20 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *