fbpx

Ministar odbrane u bazi Dobrosin kod Bujanovca (foto)

Bujanovac, 9. januar 2023. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su na Božić pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Bujanovca.

Vučević i general Mojsilović uverili su se da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministar se zahvalio oficirima, podoficirima i vojnicima što i na veliki praznik, daleko od svojih porodica, čuvaju mir i bezbednost naše zemlje.

– Čestitam najradosniji hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru – Božić, uz tradicionalni pozdrav Mir Božji-Hristos se rodi, uz veliku zahvalnost i zadovoljstvo što prvi dan Božića zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i komandantima provodimo ovde u bazi „Dobrosin“. Uverili smo se da jedinice Vojske Srbije, konkretno Četvrta brigada kopnene vojske i danas na veliki praznik, kada većina građana provodi vreme u svojim toplim domovima, obavlja svoje zadatke, vrši svoje dužnosti čuvajući otadžbinu Srbiju, čuvajući bezbednost i sigurnost svih građana Srbije – istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane rekao je da je ponosan i zahvalan na svim izvršenim zadacima u prethodnoj godini, ali i na onim zadacima koji ih tek očekuju.

 – Za Vojsku Srbije nema praznika, nema slobodnog dana, nema odmora, već svaki dan deo jedinica je uvek na zadacima u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i čuvanja bezbednosti svih njenih građana – naglasio je ministar Vučević.

Komandir baze “Dobrosin” kapetan Janoš Kardoš informisao je ministra odbrane i načelnika Generalštaba o dodeljenim zadacima u odseku odgovornosti baze „Dobrosin“.

Obilasku pripadnika Vojske Srbije prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Novica Petrović.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *