Policija prebacuje 180 migranata iz Vojvodine u Preševo, pronađene automatske puške

Bujanovac, 12. januar 2023. (foto MUP) – Na području naseljenih mesta Horgoš i Srpski Krstur policija je pronašla 182 iregularna migranta od kojih su dvojica bezbednosno interesantna lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom, a ostali će biti prebačeni u Prihvatni centar u Preševu.

Tokom akcije policija je pretragom terena na području Srpskog Krstura pronašla dve automatske puške, 104 komada municije, kao i manju količinu marihuane, saopšteno je iz MUP u sredu.

“Iregularni migranti koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u Prihvatni centar u Preševu”, navodi se u saopštenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i krijumčarenje ljudi, policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Senti podnela krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjeg muškarca iz Horgoša, a u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi krivičnu prijavu protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca iz Đale.

Policija će, i u narednom periodu, sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata, poručuju iz MUP.

Više od 600 migranata sa Horgoša prebačeno u Bujanovac i Preševo




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *