Ulična rasveta će duže da radi posle pritužbi građana

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. januar 2023. Nakon pritužbi građana Bujanovca na ulično osvetljenje u gradu, jer ih kada krenu na posao ujutru dočeka mrkli mrak zato što rasveta ne radi, nadležni u Opštinskoj upravi odlučili su da promene raspored paljenja ostvetljenja.

Bujanovčani ranoranioci obratili su se našem portalu zato što se, kako kažu, osećaju kao da su u nekom horor filmu kada krenu na posao.

Oni koji su prinuđeni da u periodu od 5h do 6h izađu iz kuće, suočavaju se sa potpuno mračnim ulicama.

-Imam nekih kilometar do posla po mrklom mraku, a inače živim pored centra. Ja se na svakih 5 metara okrećem strahujući za svoju bezbednost. Ako žele da štede struju nek gase od 23h do 5h dok normalan svet spava – poručuje jedna naša čitateljka.

Načelnica odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović kazala nam je da se sonde u trafo stanicama koje diktiraju paljenje i gašenje šteluju u odnosu na to kad pada mrak i kad sviće.

Posle provere osnovnih postavki uličnog osvetljenja, najavila je brzo rešavanje problema.

-Razgovarala sam sa službom, osvetljenje je naštelovano tako da se u 16:30h pali, a u 5h gasi. Sada ćemo pomeriti da se u 17h pali i radiće do 6h, tako da ćemo pokriti i tih sat vremena ujutru na koje se građani žale – rekla je ona.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *