Sin bivšeg direktora Hebe kandidat za Evroviziju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. januar 2023. Među 32 kandidata koja su u trci za srpskog predstavnika na pesmi Evrovizije, našao se i sin nekadašnjeg direktora Hebe, Bože Zdravkovića. Mladi kantautor iz Vranja, Stefan Zdravković, predstaviće se pesmom „Cvet sa istoka“.

Stefan živi i radi u Beogradu, a po struci je profesor norveškog jezika.

Ovaj talentovani mladić, koji je široj javnosti poznat kao „Princ od Vranje“, učestvovao je u mnogim inostranim takmičenjima u pevanju.

Nastupao je na festivalima u Španiji, Italiji, Belorusiji, Kazahstanu, Litvaniji, Malti.

Posebnu pažnju privukao je na takmičenju „The Voice“ u Bugarskoj, na kome je doživeo da mu se žiri klanja, a publika oduševljeno glasa. U konkurenciji od 4.000 prijavljenih ušao je u top 12.

Pesmu kojom će početkom marta nastupiti na takmičenju za predstavnika Srbije na Evroviziji, radio je sa kompozitorom Dušanom Bačićem i producentom Dejanom Nikolićem.

„Cvet sa istoka“ je, po njegovim rečima, spoj sevdaha, popa i roka.

Polufinalne večeri festivala na kojem će se birati srpski predstavnik gledaoci će pratiti na programu RTS, 1. i 2. marta, a veliko finale biće održano 4. marta.

Prošlogodišnji pobednik ovog takmičenja bila je Ukrajina ali, s obzirom na ratne sukobe u toj zemlji, ove godine će domaćin „Pesme Evrovizije“ biti Velika Britanija. Takmičenje će biti održano 9, 11. i 13. maja u Liverpulu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *