Sindikalci Komunalca: Arifi nas nije slušao kad smo upozoravali da nam firma propada

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. januar 2023. Radnicima JP „Komunalac“ plate kasne nekoliko meseci i preduzeće je u katastrofalnoj situaciji, kažu predstavnici sindikata za Bujanovačke i naglašavaju da su još aprila prošle godine upozorili rukovodstvo da je opstanak preduzeća doveden u pitanje, ali se do današnjeg dana ništa nije promenilo.

Radnici su se danas obratili našem portalu sa molbom da objavimo još jedan njihov apel za spas preduzeća. Kako kažu, Bujanovačke su im uvek izlazile u susret za razliku od onih u čijim rukama je sudbina firme.

Savez samostalnog sindikata i sindikat „Nezavisnost“ JP Komunalac su još aprila rukovodstvu preduzeća i opštinskoj vlasti ukazali na probleme i tražili pomoć za opstanak 180 radnika, međutim niko nije reagovao.

-Ne oglašava se ni osnivač ni rukovodstvo, a mi tonemo sve dublje. Kao da se sve radi smišljeno – poručuju iz sindikata.

Predsednik Opštine Bujanovac Nagip Arifi je jos 2020. godine u razgovoru sa predsednikom sindikata obećao da će imenovati direktora, a ukinuti privremeni organ koji vodi firmu vec 10 godina, što se nije desilo.

-Nikakvog efekta i boljitka od toga nema, jer poslujemo sa gubitkom – dodaju iz sindikata.

U obaveštenju koje su sindikati u aprilu 2022. uputili predsedniku Opštine stoji da sindikati traže pomoć, jer se problemi gomilaju, a rešenja nema i ističu da će to direktno uticati na poslovanje i finansiranje preduzeća, čime se dovodi u pitanje obavljanje delatnosti za koje je preduzeće osnovano.

Sindikati su tom prilikom pozvali nadležne da zajedno reše taj problem.

Bujanovačke su početkom meseca pisale o stanju u Komunalcu, o tome da radnicima kasne plate i da nemaju zdravstveno osiguranje, jer preduzeće duguje za doprinose.

Apoteci i Komunalcu preti kolaps: Plate kasne po nekoliko meseci, radnici bez overenih zdravstvenih knjižica

Direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili je tada našem portalu odgovorio da su za takvo stanje svi krivi, pa čak i naš portal.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *