Napuštene pse ponovo niko ne sklanja sa ulica

Bujanovac, 25. januar 2023. Ugovor sa firmom Avenija iz Vrnjačke Banje koju je angažovao JP Komunalac za uklanjanje napuštenih pasa sa ulica Bujanovca je istekao i ovaj problem je ponovo aktuelan. Sve više građana obraća se Bujanovačkim zbog ovog problema.

Jedan od njih koji živi u industrijskoj zoni, uz fotografiju koju nam je poslao, piše da zbog pasa ne sme da pusti decu napolje.

-Ko razvlači smeće, narod ili psi lutalice i da li će neko na se pozabavi ovim problemom? – pita se naš sugrađanin koji nam je poslao fotografiju na kojoj se vidi da psi lutalice razvlače smeće ispred njegove kuće.

Direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili kazao nam je da trenutno niko ne uklanja pse sa ulica, ali da se sprema novi ugovor.

-Ugovor sa firmom koja je to radila je istekao 31. decembra 2022. godine i mi sada spremamo dokumentaciju za novi ugovor. Objavićemo sve na sajtu i videti ko će dobiti posao uklanjanja pasa lutalica za ovu godinu – rekao je Halili za naš portal.

Podsetimo, JP “Komunalac” prošle godine sklopio je ugovor vredan nešto više od 320.000 dinara sa firmom Avenija iz Vrnjačke Banje, koja se obavezala da do kraja godine sa bujanovačkih ulica ukloni 60 pasa, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

-Odvoziće ih u njihov azil u Vrnjačkoj Banji i više ih neće vraćati – rekao je tada direktor Halili.

Odgovor o smeću i divljim deponijama u tom delu grada zatražili smo od načelnika Službe za inspekcijske poslove Metina Ramizija.

On je kazao da inspekciji nije prijavljeno ništa, inače bi reagovala.

-Uvek kada dobijemo informaciju o bacanju smeća van mesta predviđenog za to, naša ekipa izađe na teren da to proveri. Ako imamo dokaze i podatke ko od građana to radi, odmah pokrećemo postupak protiv njih, a ako su počinioci nepoznati onda nalažemo Komunalcu da ukloni divlju deponiju – ističe Ramizi.

Na pitanje da li se često građani žale na gomilanje smeća, Ramizi kaže da od početka godine nije bilo prijava, ali da ih je u prošloj godini bilo dosta i da su najviše kažnjavani građani koji žive u centru grada, kao i vlasnici kafića i lokala.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *