fbpx

Bujanovčanka žrtva prevare, umesto telefona u paketu jabuke

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. januar 2023. Umesto mobilnog telefona od 40.000 dinara,  koji je poručila preko popularnog oglašivačkog sajta, jedna Bujanovčanka dobila je tri jabuke. Prevaru je ipak sprečila policija.

-Zamislite šok koji sam doživela kada sam u ponedeljak otvorila pošiljku i videla kutiju nekog drugog telefona, a u kutiji jabuke – priča ona za Bujanovačke.

Da bi preuzela paket ona je poštaru morala da plati 40.000 dinara i prevara bi možda i uspela da nije insistirala da odmah pred dostavljačem otvori pošiljku.

-Kad smo videli šta je u paketu, poštar mi je rekao da novac ne može da mi vrati, ali da odmah odem u poštu i pokušam da storniram uplatu. U pošti su me uputili na policiju, da prijavim prevaru, što sam i uradila, pa je po nalogu policije sprečeno da moj novac ode u ruke prevarantu – kaže ona.

A prevarant je iz Šapca, bar je tako stajalo u oglasu, međutim policija je utvrdila da osobe koja je navedena kao pošiljalac uopšte nema u sistemu.

Ona sada čeka da joj pošta vrati novac, što je, kako joj je rečeno, pitanje dana, a nadležni će N.N. lice goniti za pokušaj prevare.

Sličnu situaciju doživeo je u isto vreme i jedan Vranjanac koji je umesto skupog telefona dobio krompir.

-Ponuda jeste bila povoljna, ali ne nešto drastično da bih posumnjala na prevaru. Nikada do sada nisam kupovala preko tog sajta i očigledno je moje neiskustvo bilo presudno. Nisam gledala ocene prodavca, a trebala sam, sada to znam, mada mislim da nikada više neću kupovati ovako – kaže Bujanovčanka. 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *