Na prelazu Preševo zaplenjeno preko dve tone garderobe iz Turske (foto)

Bujanovac, 26. januar 2023. (foto Uprava carina) – Na graničnom prelazu Preševo sprečen je šverc preko dve tone garderobe, auto delova, parfema i druge robe.

Prekršaj je otkriven u utorak kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka, koji je za nekoliko uvoznika u našoj zemlji prevozio uglavnom tekstilnu robu iz Turske, navode iz Uprave carina.

Na pitanje, da li pored prijavljene robe ima još nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično.

Kamion je ipak izdvojen za detaljan pregled, a nakon istovara je utvrđeno da se ispod robe prijavljene za uvoz nalazi i velika količina različite neprijavljene robe.

U više ogromnih torbi i kutija na dnu tovarnog dela pronađeno je preko 7.000 različitih odevnih predmeta: dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki “Zara“, “Tommy Hilfiger“, “Adidas“, “Nike“, “Diesel“, “Armani“…

Među robom se našlo i oko 500 autodelova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova.

Pored toga pronađeno je i više od šest kilograma etiketa robnih marki “Philipp Plein“, “Nike“, “Adidas“ i “Karl Lagerfild“, koje služe za našivanje ili lepljenje na neobeleženu robu i njeno naknadno “firmiranje“.

Pored krijumčarene robe, za koju postoji sumnja i u povredu prava intelektualne svojine, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će biti pokrenut protiv vozača-vlasnika prevozničke kompanije, biće zadržan i kamion.
One thought on “Na prelazu Preševo zaplenjeno preko dve tone garderobe iz Turske (foto)

  1. Obraz nema cenu

    Bravo za postene carinarnike i policiju koja posteno u ovoj drzavi radi svoj posao! Svaka cast ljudi!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *