I Bujanovac dobija novac za nerazvijene opštine

Bujanovac, 27. januar 2023. – Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju programa podrške izrazito nerazvijenih opština, među kojima je i Bujanovac, koje će dobiti ukupno 365 miliona dinara.

Cilj Uredbe je da se doprinese unapređenju infrastrukturnih kapaciteta izrazito nedovoljno razvijenih opština, kroz izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta i vodoprivrede, kao i drugih objekata u svojini jedinica lokalne samouptrave, saopšteno je iz Vlade.

Najznačajnije novine u Strategiji se odnose na prepoznavanje i standardizaciju lokalne omladinske politike i mehanizme kako svi resori mogu da izdvajaju više sredstava za mlade i doprinesu međusektorske saradnji u oblasti podrške mladima.

Za izrazito nerazvijene opštine izdvojeno je 365 miliona dinara, a među njima nalazi se i Bujanovac.

Opštine kojima su namenjena sredstva su: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubica, Žitorađa, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš, Opovo, Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raška, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin i Crna Trava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *