Konferencija “Lokalni glasovi za zajedničke akcije” u petak u Vranju

Bujanovac, 2. februar 2023. Konferencija „Lokalni glasovi za zajedničke akcije“, koju organizuju Građanska inicijativa i People in Need (PIN) održaće se u petak, 3. februara sa početkom u 10 časova u hotelu Royal Putnik u Vranju, kako bi se zaokružio jedan uspešan ciklus projekta Jačanje lokalnih glasova za pravičan razvoj, koji se protekle dve godine sprovodio u Vranju, Bujanovcu i Lebanu.

Događaj je prilika da se sagledaju rezultati aktivnosti i grantova dodeljenih lokalnim organizacijama, ali i da se razgovara o saradnji lokalne samouprave i civilnog društva na rešavanju problema u zajednicama, posebno u oblasti socijalnih javnih usluga.

U uvodnom delu programa prisutne će pozdraviti predstavnici Britanske ambasade, organizacija People in Need (PIN), Građanske inicijative (GI) i Peaceful Change initiative (PCi), zatim predstavnici lokalnih samouprava iz Vranja, Bujanovca i Lebana.

Predstavnik Bujanovca biće Sali Salihi, šef kabineta predsednika Opštine Bujanovac.

Biće održana panel-diskusija o omladinskom aktivizmu sa mladima iz lokalnih zajednica, a grupa učenika iz Bujanovca predstaviće program Jedan svet u školama (OWiS), koji podrazumeva korišćenje dokumentarnog filma u nastavi. Takođe, premijerno će biti prikazan video o uslugama socijalne zaštite koji smo snimili sa korisnicima iz Vranja, Bujanovca i Lebana, kao i video o ostvarenim rezultatima podrške razvoju lokalnog civilnog društva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *