Vučić: U Bosilegradu nezaposlenost veći problem od ekologije

Bujanovac, 2. februar 2023. (foto Tanjug screenshot) – Najveći problemi Bosilegrada i Dimitrovgrada su nezaposlenost, infrastruktura i putna mreža, a ne ekologija, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Bugarskoj, gde su počeli radovi na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske na bugarskoj teritoriji, prenose Južne vesti.

-Ne mislim da je problem u ekologiji. Ja inače veoma cenim njihove zahteve za rešavanje ekoloških problema sa samim rudnikom. Mislim da je najveći problem nezaposlenost i mislim da je to ono gde zajednički moramo da radimo i još mnogo toga da uradimo i u Dimitrovgradu i u Bosilegradu – rekao je Vučić.

Ekološki aktivisti već dugo upozoravaju na otpadne vode iz rudnika “Podvirovi” i “Grot”, a predsednik Srbije planira da uskoro ode u Bosilegrad, da razgovara sa ljudima i da proba da pomogne u rešavanju svih problema koje imaju, ali, kako kaže, misli da su pre svega problemi infrastruktura i putna mreža i naravno nezaposlenost.

-Zato nam je potreban neki investitor koji bi itekako dobro došao. Spreman sam da razgovaram i o ekološkim i drugim problemima – rekao je predsednik Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *