Milan iz Bujanovca među pobednicima na takmičenju “Poslovni izazov”

Piše I. Jovanović

Bujanovac, 3. februar 2023. Na Nacionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim vaštinama „Poslovni izazov“ u Beogradu, u konkurenciji 85 učenika iz 67 škola, Bujanovčanin Milan Manić, učenik 3. razreda Medicinske škole u Vranju, osvojio je drugo mesto.

Takmičenje, u kome je učestvovalo 17 timova sa po 5 članova, održano je 1. i 2. februara u hotelu Putnik Inn na Novom Beogradu.

Zadatak koji se pred timovima našao glasio je „kako pomoći profesorima i učenicima da na lakši način pristupe učenju“.

Ideja Milanovog tima bila je da tekstualni pretvori u audio sadržaj.

-Poslovna ideja mog tima bila je „Vocalize“, što podrazumeva proizvod sa uslugom da može svaki kucani tekstualni dokument da pretvori u audio sadržaj – kaže Milan za naš portal.

Konkurencija je bila jaka, jer su, kako kaže, sve to bili timovi koji su na prošlom nivou takmičenja osvajali jedno od prva tri mesta.

-Mislim da smo se razlikovati od većine timova po tome što smo mi pravili fizički proizvod, a ne aplikacije ili programe – dodaje Milan.

Njegov tim je bacio fokus na to da smanji  svakodnevnu upotrebu tehnologije,  odnosno da smanji upotrebu mobilnih telefona.

Ovo nije prva nagrada koju Milan osvaja u okviru takmičenja „Poslovni izazov“. Na Regionalnom takmičenju u Leskovcu, održanom u novembru prošle godine, Milanov tim je osvojio prvo mesto, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Sledeća stanica za Milana je takmičenje Zapadnog Balkana koje bi trebalo da se održi aprila u Crnoj Gori.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *