Gomile smeća na Gnjilanskom putu, kamion Komunalca ponovo u kvaru

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 10. februar 2023. Duž Gnjilanskog puta u Bujanovcu nalaze se gomile smeća ispred radnji i kuća i meštani tvrde da se sa odnošenjem  uvek kasni. Iz Komunalca poručuju da im je kamion u kvaru i da će već danas to rešiti.

Bujanovčane koji žive na Gnjilanskom putu, preko puta autobuske stanice, jutros su sačekali prepuni kontejneri i gomila smeća koja blokira ulaz u stanove i radnje zbog čega su se obratili našem portalu.

Iako su na svega stotinak metara od zgrade uprave JP Komunalac kažu da su ovakvi prizori redovni.

Nadležni iz Komunalca poručuju da će danas rešiti taj problem.

-Jedan kamion nam je u kvaru, zato nije izlazio na teren, ali ćemo ga u toku dana popraviti i rešiti taj problem sa odnošenjem smeća – kaže za naš portal direktor JP Komunalac Ruždi Halili.

U centru grada situacija nije bolja. Iako smo u prepodnevnim satima zatekli prazne kontejnere, meštani i vlasnici lokala u ulici Stepa Stepanović tvrde da su dva kontejnera premalo za tako veliki broj ljudi.

-Svako jutro odnose smeće, ali se već do podneva napune kontejneri, jer u njima pored stanara đubre bacaju i iz obližnjih kafića, prodavnica, mesara i drugih objekata – kaže za naš portal vlasnica jednog lokala.

Dodaje da je svako veče ista slika – prepuni kontejneri, a đubre na sve strane raznose vetar i psi.

Na pitanje zašto u centru grada ima samo dva kontejnera i da li će ih u skorije vreme biti više, direktor Komunalca Halili ističe da će biti postavljeno još kontejnera u zavisnosti od potrebe građana u tom delu grada.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *