Narodna stranka traži kontrolu zgrada koje su na jugu Srbije zidali Turci

Bujanovac, 17. februar 2023. Narodna stranka zahteva vanredni inspekcijski nadzor svih zgrada koje su gradili turskih izvođači, u Bujanovcu nema takvih zgrada, ali ih zato ima u Vranju.

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju zatražili su da nadležne inspekcije obave vanrednu kontrolu svih objekata koje su u Vranju gradile turske firme, kao i tehničkog prijema na tim objektima – prenosi Vranjenews.

Povod za to je zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju, kao i hapšenja brojnih predstavnika građevinskih firmi koje su izvodile radove na izgradnji objekata srušenih u Turskoj.

S obzirom na to da su u Vranju na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti radove izvodile upravo turske firme, postavlja se pitanje – da li među onima koji su uhapšeni ima i predstavnika tih firmi koje su gradile u Vranju?

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Mileniović obavezan je na to, kako kažu iz Narodne stranke, da građane Vranja, a naročito one koji su se uselili i žive u tim stanovima, informiše o tome da li među uhapšenima ima predstavnika tih turskih firmi, imajući u vidu potencijalnu opasnost od mogućih zemljotresa ili drugih prirodnih katastrofa.

Svi uhapšeni su pod istragom i sumnjiče se da su odgovorni za lošu gradnju objekata srušenih u zemljotresu sa velikim brojem ljudskih žrtava.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *