Saša Arsić: Cilj Udruženja SOS je zajednicki nastup srpskih stranaka na izborima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. februar 2023. Jedan od ciljeva novoosnovanog Udruženja građana “Srbska organizacija Sabornost” (SOS) u Bujanovcu jeste i ujedinjenje svih srpskih političkih grupacija za lokalne izbore u Bujanovcu, kaže Saša Arsić, šef bujanovačkog odbora i regionalni koordinator Narodne stranke. “Zalaganje za jedinstvo Srba i dobrobit građana Narodna stranka će uvek podržavati”, odgovorio je Arsić na pitanje našeg portala šta kao političar misli o pojavi udruženja SOS.

Naglasio je da je siguran da će dobre namere udruženja pokvariti bujanovački naprednjaci. “Kao i sve do sada”, kako je rekao.

-Ja sam razgovarao sa osnivačima Udruženja SOS, to su dobri ljudi. Oni su mi rekli da nemaju nameru da se bave politikom, ali da je zajednički nastup Srba na lokalnim izborima jedan od ciljeva. Na žalost, kao i svih prethodnih godina najveća prepreka tome biće bujanovačka SNS koja je deklarativno uvek za jedinstvo, ali takozvano jedinstvo, isključivo pod imenom Aleksandra Vučića i SNS. Građani koji su iole svesni koliko štete državi, opštini Bujanovac, odnosno njima samima nanosi naprednjački režim to ni u ludilu ne mogu da prihvate – kaže Arsić.

Po njegovim rečima, delovanju udruženja na svemu pozitivnom što je cilj da se postigne u Bujanovcu prepreka će biti naprednjaci, za razliku od Narodne stranke.

Bujanovačke su ranije danas pisale o Udruženju SOS, u čijem statutu se navodi da je njihov osnovni cilj  “opstanak i ostanak srpskog naroda na jugu Srbije”.

Za naš portal su, pored ostalog, saopštili da udruženje nije politička organizacija ili politička stranka.

Osnovana “Srbska organizacija Sabornost”, a ovi Bujanovčani su osnivači




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *