Stiže pomoć ministarstva za bujanovačke stočare

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. februar 2023. Stočari iz Bujanovca i Preševa dobiće 350 tona kukuruza od Ministarstva poljoprivrede, a prvo preuzimanje od po 100 tona obaviće se u četvrtak i petak, 23. i 24. februara, a drugo 27. i 28. februara – kaže za naš portal direktor Veterinarske stanice Bujanovac, Miodrag Milković. Lokalna samouprava će pomoći u plaćanju transporta kukuruza.

-Dobili smo pomoć lokalne samouprave za transport kukuruza i ona iznosi 2 dinara po kilogramu, dok vlasnik plaća 5 dinara, na šta su poljoprivrednici pristali – kaže za naš portal direktor Veterinarske stanice Bujanovac, Miodrag Milković.

Podsetimo, od 309 poljoprivrednih gazdinastava u Pčinjskom okrugu koja će dobiti pomoć u kukuruzu od Ministarstva poljoprivrede 206 je u opštinama Bujanovac i Preševo, što je pokazatelj da Bujanovac i Preševo imaju najbolje stočare i najveći stočni fond na jugu, ocenio je ranije Milković, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Milković: Bujanovac ima najbolje stočare na jugu Srbije

Veterinarska stanica je ovlašćena, kako kaže, da preuzme i podeli kukuruz na teritoriji opštine Bujanovac i Preševo.

-Prva preuzimanja kukuruza od po 100 tona obaviće se u četvrtak i petak, 23. i 24. februara, a zatim 27. i 28. februara po 80 tona – kaže Milković.

Preuzimanje će se, po njegovim rečima, obaviti na tri lokacije, na jednoj u Preševu i dve u Bujanovcu, o čemu će poljoprivrednici biti na vreme obavešteni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *