Vlasi: Ovo nije sporazum između “lažne države” i Srbije već Kosova i Srbije

Bujanovac, Priština, 1. mart 2023. (Foto N1)- Evropski plan objavljen u ponedeljak uveče na zvaničnom sajtu EU najbolji je sporazum između Kosova i Srbije ikada, izjavio je prištinski advokat Azem Vlasi, nekadašnji jugoslovenski funkcioner -piše kosovski Telegrafi.

-To nije sporazum između Srbije, ‘Kosova i Metohije’, ‘Južne pokrajine’, ‘lažne države’ i drugih, kako kažu u Srbiji, već između Kosova i Srbije“, rekao je Vlasi.

EU objavila Predlog sporazuma za Kosovo

Vlasi je rekao da se u „suštini sporazum smatra međudržavnim“.

„Od kada je dijalog počeo, dogovor od ponedeljka, koji je naslovljen kao sporazum Kosova i Srbije, je najbolji. I po formi i po tome što su se suštinski dogovorili da ga prihvate kao osnovu za dalje razgovore, što se smatra međudržavnim sporazumom”.

Ovaj sporazum je, kako je rekao Vlasi, praktično okvir u kojem će se nastaviti razgovori o konkretnim pitanjima „do postizanja onoga što se zove pravno obavezujući sveobuhvatni sporazum za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije”.

„U Srbiji se priča o dijalogu, možda je to dijalog za rešenje kosovskog pitanja, kao da zaboravljaju da je pitanje Kosova rešeno i mi smo država, a sada je i sam Vučić ovim sporazumom prihvatio da radi se o normalizaciji odnosa između dve države“, naglasio je on.

Sporazum je, prema rečima advokata Vlasija, više mapa narednih koraka u kojima se moraju postići dogovori o nekim konkretnim pitanjima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *