Vranjanac Stefan dobio najviše glasova publike, ali ne ide na Evroviziju

Bujanovac, 5. mart 2023. (foto RTS screenshot) – Pevač iz Vranja, Stefan Zdravković – Princ dobio je najviše glasova publike na Pesmi za Evroviziju, ali to nije bilo dovoljno da sa svojom pesmom Cvet sa istoka bude predstavnik Srbije u Liverpulu. Zahvaljujući glasovima stručnog žirija, prvo mesto je osvojio  Luke Black sa pesmom Samo mi se spava.

Vranjanac Zdravković, profesor norveškog jezika po struci, dobio je najviše glasova publike koja je glasala SMS-ovima, ali ne i najveću podršku stručnog žirija.

Vranjanac na korak do Evrovizije

Njegova pesma Cvet sa istoka inspirisana je legendom koja se vezuje za jedan od simbola Vranja – Beli most, odnosno zabranjenom ljubavi između Turkinje Ajše i Srbina Stojana, u vreme kada su Vranjem vladale Osmanlije, rekao je ranije.

U finalu Pesme za Evroviziju nastupio je i Nenad Osmanović iz Pirota, koji je sa Aleksandrom Simićem kao Duo grand otpevao pesmu Viva la Vida. Ovaj duo bio je 14. u finalu, pišu Južne vesti.

Ove godine, Eurosong će biti održan u Areni Liverpool. Polufinalne večeri planirane su 9. i 11. maja, a finale je zakazano za 13. maj.




One thought on “Vranjanac Stefan dobio najviše glasova publike, ali ne ide na Evroviziju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *