Pajaziti optužuje lidere albanskih stranaka: Nacionalni savet ste predali Vulinu

Bujanovac, 6. mart 2023. Potpredsednik Alternative za promene Arber Pajaziti optužio je lidere albanskih stranaka koje su pristale da uđu u Privremeni organ Nacionalnog saveta da rade isključivo za svoje lične i partijske interese.

Aletrantiva za promene ostala je dosledna da neće učestvovati u formiranju Privremenog organa, naglašava Pajaziti, za razliku od ostalih koji su govorili da neće voditi savet ako ih imenuje srpska vlada.

“Ima i onih koji su govorili da neko predaje Nacionalni savet u ruke Vulina, a sada su sami otišli Vulinu”, kaže Pajaziti.

Mustafa nastavlja da vodi Savet Albanaca, poznati i ostali članovi Privremenog organa

Bujanovačke su ranije javile da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava formiralo Privremeni organ sa Ragmijem Mustafom iz Partije za demokratsko delovanje na čelu, iako je on ranije rekao da neće učestvovati u radu organa kojeg imenuje srpska vlada.

Pajaziti je naglasio da su do ovakve situacije u NSA dovele upravo stranke čiji članovi su imenovani u Privremeni organ. Radi se o PDD, Demokratskoj partiji Nagipa Arifija, Pokretu za demokratski progres Šćiprima Muslijua  i Demokratskoj partiji Albanaca Ragmija Mustafe iz Preševa.

“Ova situacija je nastala nakon što albanske stranke nisu uspele da se dogovore da zajedno upravljaju savetom. Mi nismo pozvani ni na jedan od sastanaka koji su organizovani sa ciljem da se nađe rešenje za stvaranje većine u NSA, a kada smo mi njih zvali niko nije došao na sastanak koji smo organizovali”, kaže Pajaziti.

Dodao je da je Alternativa  bojkotovala sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić prošle nedelje i tako pokazala doslednost za razliku od svih drugih stranaka.

-„Pošteni Albanci“ vi ste jad i sramota ovog područja – poručio je Pajaziti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *