Arifi najavio završetak transfer stanice, građani se nadaju rešavanju problema deponije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7.  mart 2023. (foto arhiva) – Za transfer stanicu na bujanovačkoj gradskoj deponiji, koja se gradi i oprema od 2015. godine, Opština Bujanovac će dobiti još 200.000 dolara od Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Donaciju UNOPS-a je danas obelodanio predsednik opštine Nagip Arifi, istakavši da je upravo potpisao ugovor.

-Nastavljamo sa završetkom infrastrukture za transfer stanicu. Danas sam potpisao ugovor sa UNOPS-om u okviru programa EUPROPLUS – 2023, koji se odnosi na realizaciju projekta spoljnih priključaka transfer stanice, odnosno izgradnje vodovodne i telekomunikacione mreže i dalekovoda – naveo je Arifi.

Po njegovim rečima, ukupna vrednost planiranih radova je 308.333 dolara, od čega UNOPS finansira 200.000, dok će ostatak biti plaćen iz opštinskog budžeta.

Za istu namenu, odnosno izgradnju spoljnih priključaka Opština je prošle godine dobila 8 miliona dinara na konkursu ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Arifi potpisao ugovor: 8 miliona za transfer stanicu u Bujanovcu

Arifi je sada poručio da se radi o drugoj faza projekta, koja će doprineti unapređenju kapaciteta upravljanja otpadom, kako kaže, i boljem okruženju za naše građane.

Kada će početi radovi nije naveo.

Na izgradnju transfer stanice čeka se od 2015. godine, a opštinske vlasti su nekoliko puta najavljivale završetak radova.

Izgradnjom transfer stanice, svojevrsnog reciklažnog centra, trebalo bi da bude rešen najveći ekološki problem u opštini – gradska deponija, na kojoj su česti požari, pogotovo tokom leta.

Ali Aslani: Požar na deponiji ugašen, Komunalac sanira teren

Bujanovac je zbog toga neretko među gradovima sa najzađenijim vazduhom u Srbiji i šire.

Bujanovac jutros najzagađenije mesto u Srbiji, ulice obavijene dimom sa deponije

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *