Srbin iz Kamenice uhapšen na Beloj zemlji zbog sumnje da je počinio ratni zločin

Bujanovac, Kosovska Kamenica, 8. mart 2023. (Foto ilustracija)- Kosovska policija je na prelazu Bela zemlja uhapsila Srbina iz (Kosovske) Kamenice zbog sumnje da je počinio ratni zločin u tom mestu 1999. godine.

Portal Kosovo online piše da je reč o Zlatku Arsiću (45) iz sela Ajnovce u ovoj opštini. Kako se navodi, njemu će pravnu i svaku drugu pomoć obezbediti Kancelarija za KiM.

Kako je ranije saopštilo Specijalno tužilaštvo Kosova, Arsić se tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.

“Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Z.A., u periodu rata na Kosovu, tačnije u periodu februar-mart 1999. godine, u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, učestvovao u deportaciji i prisilnom raseljavanju građana Kamenice i okoline, zatim je počeo da pljačka kuće, a potom, sa ciljem da ošteti imovinu Albanaca, palio ih i učestvovao u maltretiranju albanskih civila“, navode iz Tužilaštva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *