Vučić u Bujanovcu obećao dolazak investitora, rekonstrukciju škola i asfaltiranje

Bujanovac, 11. mart 2023. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dovođenje bar jednog investitora u Bujanovac i rekao da će u toj fabrici raditi ljudi iz svih zajednica, ali nije precizirao o kom investitoru se konkretno radi i kada bi do realizacije moglo da dođe.

Vučić je rekao da je jedan od prioriteta i dolazak investitora u Bujanovačku banju. On je dodao da je u planu asfaltiranje puta Novo Naselje-Rakovac i Borovac-Novo Selo.

Vučića su ispred OŠ Branko Radičević u Bujanovcu, koja se rekonstruiše, danas oko 12 sati sačekali brojni simpatizeri i građani, čije su se priužbe najviše odnosile na loše stanje ekologije i  infrastrukture u njihovim sredinama. Predsednik je najavio da će u Bujanovac u narednom periodu dolaziti resorni ministri koji će raditi na saniranju problema.

Iako su iz lokalne uprave za Bujanovačke rekli da iz predsednikovog kabineta niosu dobili nikakav poziv, Vučića je između ostalih u školi sačekala Fazila Azemović, načelnica opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije, koja mu je prenela sa kojim sve projektima opština konkuriše kod resornih ministarstava.

Naglasio je da je spreman da razgovara i sa Albancima i sa Srbima, ali da mu smeta što je lokalna vlast, koju čine albanske stranke, novac iz budžeta većinski (85:15 odsto) opredelila za sredine u kojima žive Albanci.

Kako je kazao, država će ulagati u sva mesta u opštini Bujanovac, bez obzira da li u njima žive Albanci ili Srbi. Najavio je pomoć u rekonstrukciji škola u Biljači i Velikom Trnovcu kao i investicije u Oslaru i Levosoju.

Vučić na jugu kreće sa formiranjem Narodnog pokreta Za državu

 

Na ulazu u školsko dvorište predsednik je razgovarao sa decom iz nekoliko klubova BSK, kojima je obećao pomoć.

Kako je naglasio, država će u narednom periodu najviše ulagati u Pčinjski, Jablabički i Toplički okrug. Za pet godina najavio je završetak brze pruge Niš-Preševo, ali i veće plate u ovom delu Srbije koje zaostaju za onima u Beogradu i Novom Sadu.

Vučić je danas iz Vranja započeo formiranje i promociju Narodnog pokreta za državu.

Nakon Vranja i Bujanovca, Vučić će posetiti Vlasinsko jezero i Bosilegrad.




One thought on “Vučić u Bujanovcu obećao dolazak investitora, rekonstrukciju škola i asfaltiranje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *