Krađa šume kod Bujanovačkog jezera ne prestaje, Šumska uprava nije nadležna (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. mart 2023. Krađa šume i nekontrolisana seča četinara kod Bujanovačkog jezera ne prestaje, svedoče snimci sa lista mesta koje su Bujanovačkim poslali građani. U Šumskoj upravi Bujanovac kažu da nemaju nadležnost nad ovim rejonom pa šumokradice nastavljaju da pustoše ovo područje.

Na snimku koji možete videti ispod ovog teksta, očigledan je učinak šumokradica.  Šef Šumske uprave Bujanovac Aleksandar Marković kaže da služba kojom rukovodi ne može ništa da uradi,  jer se kao korisnik tog zemljišta vodi ili Opština Bujanovac ili najverovatnije klanica Jugokop. Inače, ova firma je godinama u stečaju.

Bujanovačke su i ranije pisale o krađi šume na Bujanovačkom jezeru, koja sada već poprima zastrašujuće razmere, ali se ništa ne preduzima.

Nekontrolisana seča šume kod Bujanovačkog jezera, nadležno ministarstvo ne reaguje (video)

-Vlasnik je država, a staranje o šumama je na korisnicima. Mi smo nadležni za parcele za koje se mi vodimo kao korisnici, što nije slučaj na potezu kod Bujanovačkog jezera.  Dakle, nemamo obavezu da čuvamo tu šumu – rekao je Marković danas za Bujanovačke.

Prethodni šef Šumske uprave Goran Nakić ranije je rekao Bujanovačkim da bi šumari mogli da spreče nekontrolisanu seču i preuzmu staranje o šumi kod jezera, ali da je za to neophodan nalog nadležnog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.




One thought on “Krađa šume kod Bujanovačkog jezera ne prestaje, Šumska uprava nije nadležna (video)

  1. Jovana

    Organizatorovih seca oko jezera je Aleksandar Markovic. Ovo nije prvi put da on organizuje pljacku.Zato je i hapsen 2020 godine

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *