Kancelarija za mlade troši desetine hiljada evra iz budžeta, a ne zna se ni ko je vodi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. mart 2023. Od dolaska Nagipa Arifija na čelo opštine Bujanovac 2021. godine građani su platili gotovo 40.000 evra za rad Kancelarije za mlade, po opštinskom budžetu za 2022. i 2023. godinu. Bujanovačke već nekoliko dana pokušavaju da od predstavnika lokalne vlasti saznaju na šta se troši novac koji dobija Kancelarija, za koje projekte i aktivnosti, ili makar ko je vodi, ali odgovora nema.

Ono što se sa sigurnošću može reći je da u Kancelariji nema mladih Srba i Roma, a do nedavno ju je vodio koordinator Arbnor Sadriu iz Demokratske partije Nagipa Arifija.

Od Sadriua smo hteli da saznamo na šta će Kancelarija potrošiti 2,5 miliona predviđenih budžetom opštine za ovu godinu i na šta je potrošila 2 miliona za 2022. godinu, ali nam je on rekao da više ne vodi ovu omladinsku organizaciju i da ga ne interesuje ništa što ima veze s tim.

Omladina kritikuje Kancelariju za mlade, koordinator poručuje: Priključite nam se

Da makar saznamo ko je sada na čelu organizacije koja na raspolaganju ima 2,5 miliona u ovoj godini više puta smo pokušali i kod šefa kabineta predsednika opštine Salija Salihija, međutim odgovor nismo dobili. Salihi nije odgovorio ni na pitanje o projektima i aktivnostima Kancelarije.

Zašto se Kancelarija finansira sa 2,5 miliona dinara pitao je i odbornik Stojanča Arsić na sednici skupštine na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2023. godinu i ishod je bio isti – bez odgovora.

U proteklih nekoliko nedelja više puta smo pokušali i da uđemo u Kancelariju koja se nalazi na trgu, ali su vrata svaki put bila zaključana.

Poslednja objava na Fejsbuk stanici Kancelarija za mlade Bujanovac na srpskom jeziku je iz januara 2017. godine.

Međutim, na stranici na albanskom (Zyra per te Rinj – Bujanoc) ima objava u 2022. godini pa se kao poslednja aktivnost može videti oslikavanje stepeništa na trgu u julu, zatim poziv za vožnju bicikala, poseta srednjoškolaca iz Bujanovca i Preševa fakultetu u Tetovu.

Na jednom od događaja koje organizovala Kancelarija 2021. godine u bujanovačkom Domu kulture našla se i zastava Kosova, o čemu je naš portal tada pisao.

Zastava Kosova u Domu kulture u Bujanovcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *