Bujanovčanka Sofija Arsić pobedila na takmičenju recitatora u Vranju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. mart 2023. Bujanovčanka Sofija Arsić, učenica petog razreda OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju osvojila je prvo mesto na gradskom takmičenju u recitovanju „Pesniče naroda mog“, održanom u petak u vranjskoj Gimnaziji Bora Stanković.

-Takmičim se od prvog razreda i zaista volim recitovanje, tako da sam jako srećna što sam osvojila prvo mesto, iako mislim da nije sve u pobedi – kaže Sofija za naš portal.

Sofiji ovo nije prva nagrada, već je prvom razredu stigla do okružnog takmičenja i dobila diplomu za talentovano dete.

-Do sada sam svake godine učestvovala gradskom takmičenju u recitovanju i to je za mene lepo i značajno iskustvo koje me čini ponosnom na sebe – dodaje Sofija.

Za današnje takmičenje Sofija se spremala, kako kaže, svega desetak dana, a svoje recitatorsko umeće pokazala je pesmom Branka Ćopića „Na Petrovačkoj cesti“.

Konkurencija je, po njenim rečima, bila zaista jaka.

-U mojoj kategoriji, od 5. do 8. razreda, bilo je oko dvadesetoro takmičara, koji su bili stvarno sjajni i nisam očekivala pobedu – skromno dodaje Sofija.

Sofijin mentor bio je nastavnik srpskog jezika u OŠ „Radoje Domanović“, Dejan Janjić, koji joj je velika podrška.

-Pored nastavnika Dejana, moram da pomenem i svoje roditelje koji su mi najveća podrška i koje volim najviše na svetu – kaže Sofija za Bujanovačke.

Sofiju sada očekuje okružno takmičenje u recitovanju koje će se održati početkom aprila u Surdulici.

Ona se uspešno bavi i glumom i to u vranjskom pozorištu „Bora Stanković“, o čemu su Bujanovačke ranije već pisale.

Bujanovčanka Sofija u novoj predstavi vranjskog pozorišta

„Pesniče naroda mog“ je takmičenje koje organizuje Narodni univerzitet u Vranju, a pokrovitelj je Grad Vranje. Takmičari su bili razvrstani u tri uzrasne grupe – mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda osnovne škole), srednji (od 5. do 8. razreda osnovne škole) i stariji uzrast (srednjoškolci).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *