Mitrović pozvao Ramadanija da se upristoji i sasluša odbornike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. mart 2023. Šef bujanovačkih naprednjaka i odbornik u u lokalnoj skupštini Nenad Mitrović zahtevao je od predsednika skupštine Envera Ramadanija da se „upristoji i sasluša odbornike koji diskutuju“. Mitrović od šefa parlamenta traži da prestane sa upadicama i ocenjivanjem zbog čega su se srpski odbornici vratili u skupštinu. Ramadani je pre toga rekao da su srpski odbornici prekinuli bojkot „zbog samo dve tačke dnevnog reda“.

-Šta tebe briga zbog čega smo se mi vratili? Zahtevam da se upristojite i slušate odbornike koji diskutuju. Za predsedavanje sednicama primate platu, ako nemate strpljenja podnesite ostavku – poručio je Mitrović Ramadaniju.

Bujanovačke su ranije javile da je glavni razlog za dolazak srpskih odbornika na današnju sednicu skupštine zahtev da se u dnevni red uvrsti međuopštinski sporazum o deponijama, što vladajuća većina odbija.

Srpski odbornici ponovo u skupštini, traže potpisivanje sporazuma o rešavanju problema deponije

Mitrović je naglasio da se ovim zahtevom ne sakupljaju politički poeni, već se isključivo misli na interes građana opštine, čije zdravlje deponija ugrožava godinama.

Dodao je da zna da Partija za demokratsko delovanje (PDD), kojoj pripada Ramadani, blokira sporazum od 2019. godine.

Ponovo je zahtevao od opštinske vlasti da poštuje princip 60:40 prilikom raspodele novca iz budžeta, a ne da, kako je rekao, albanska zajednica sada dobija 87 odsto, a srpska 13 odsto.

-Vratite paritet 60:40 i prekinućemo bojkot, to je sve što tražimo, nikave funkcije – rekao je Mitrović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *