Koordinaciono telo stipendira buduće studente iz Bujanovca

Bujanovac, 23. mart 2023. Opština Bujanovac raspisala je konkurs za dodelu stipendija budućim studentima sa teritorije opštine Bujanovac za školsku 2023/2024 godinu. Sredstva za stipendije obezbeđena su iz budžeta Koordinacionog tela.

Mesečni iznos stipendije je 30.000 dinara neto, a isplata će se vršiti u 9 mesečnih rata.

Kako se navodi u tekstu konkursa, biće dodeljene četiri stipendije.

Na konkurs mogu da se jave učenici završne godine srednjih škola i lica koja su završila srednju školu, starosti do 22 godine, koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Bujanovac u trenutku konkurisanja i minimum godinu dana pre objavljivanja konkursa, a uslovi su da su u srednjoj školi ostvarili odličan uspeh, nisu upisali nijedan fakultet i nisu korisnici drugih stipendija iz budžeta Republike Srbije.

Uz to, podnosilac prijave je u obavezi i da položi prijemni ispit za upis na studije.

Za prijavu na konkurs je od dokumentacije neophodno dostaviti molbu sa nazivom visokoškolske ustanove koju kandidat planira da upiše, biografiju (CV), overena kopija svedočanstava o završenim prethodnim razredima srednje škole, odnosno prvo polugodište četvrtog razreda za kandidate koji još uvek pohađaju srednju školu i motivaciono pismo.

Konkursnu dokumentaciju zajedno sa prijavom zainteresovani kandidati  mogu dostaviti do 12. aprila, u zgradi opštine Bujanovac, kancelarija br.301 ili putem pošte.

Više detalja o konkursu možete pogledati OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *