fbpx

Lopardinčani sami sređuju selo i čekaju Titovog unuka na Đurđevdan (Foto i Video)

Bujanovac, 28. mart 2023. – Meštani Lopardinca pokazuju da udruženi mogu da promene život u zajednici, dajući tako primer ostalima da ne treba uvek čekati pomoć nadležnih. Njih desetak danas (utorak), uprkos zimskom vremenu u Bujanovcu i okolini, samoinicijativno čiste kanal seoske reke, za koji kažu da godinama unazad nije čišćen i da je pravo ruglo. Plan im je da do kraja nedelje počnu sa čišćenjem i divljih deponija koje se nalaze u selu, a spemaju se i za svečano otvaranje spomen česme na Đurđevdan, kome će prisustvovati Joška Broz, unuk Druga Tita.

Mi smo najsložnije bujanovačko selo

Već treći dan čistimo kanal reke, tu je bilo svega i svačega, pravo ruglo, katastrofa, godinama nije čišćeno, voda nije mogla da teče. Sami smo se organozovali za čišćenje, ali su nam mnogo pomogli i ljudi koji ovih dana u selu razvlače kablove za internet, koji su nam pozajmili svoje mašine – kaže za naš portal meštanin sela Lopardince Goran Kostić.

Kostić je, inače, inicijator ideje da se predsednik države Aleksandar Vučić proglasi počasnim meštaninom Lopardica, o čemu su Bujanovačke pisale.

Vučić počasni stanovnik sela Lopardince kod Bujanovca

Plan im je, kako kaže, da u nedelju krenu sa čišćenjem divljih deponija u selu, kao i seoskih ulica jer, kako kažu, ako se sami ne organizuju nema ko to da uradi.

Nova pesma Anđele Dukadinović: Spot za pesmu Žali Zare snimljen u Lopardincu

Pored čišćenja rečnog kanala, radimo i rekonstrukciju spomen česme na ulazu u selo, a svečano otvaranje planiramo na Đurđevdan, kome će, pored brojnih televizijskih ekipa, prisustvati i Titov unuk, Joška Broz, zbog čega smo posebno srećni – kaže Kostić.

Po njegovim rečima, Lopardince je najsložnije selo u opštini Bujanovac. Nije im teško, tvrdi, da se sami organizuju i reše probleme koje imaju u selu, ali i da posle toga proslave svoje akcije uz roštilj i piće.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *