Mali betmeni, nindža kornjače, super devojke i veštice na trgu u Bujanovcu (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Stormtruper Vuk i super devojčica Neda

 

Bujanovac, 31. mart 2023. I ove godine povodom Međunarodnog dana šale, 1. aprila  mališani iz bujanovačkog vrtića “Naša radost”, zajedno sa svojim vaspitačicama i drugarima iz područnih grupa, tradicionalno su izveli performans pod maskama u centru Bujanovca, na platou ispred Doma kulture.

Kostimirani klinci su bar na jedan dan oživeli svoje junake i svojim mamama, tatama, bakama, dekama, tetkama, komšijama i ostalim sugrađanima ulepšali ovaj dan.

Junaci iz crtanih filmova, crvenkape i snežne kraljice, nindža kornjače, betmeni, supermeni, veštice i dobre vile, bubamare i pčelice, indijanci i kauboji defilovali su trgom praćeni popularnim dečijim pesmama.

Ove godine su prvi put na maskenbalu učestvovali i mališani iz područnih odeljenja predškolske ustanove “Naša radost” i, po rečima vaspitačice, klinci su oduševljeni.

 

-Mi svake godine organizujemo maskenbal na nivou grupe, a sada smo prvi put ovde na maskenbalu u Bujanovcu. Naša grupa broji 11-oro dece, svi mališani su sada ovde i prezadovoljni su, sve je lepo i šareno – kaže za naš portal  Snežana Đokić, vaspitačica u područnoj grupi u Božinjevcu.

Mala Neda, koja ima šest godina, maskirala se u super devojčicu spremnu na svaku akciju.

Hana (6 god.) i Nastja (3 god.) odlučile su da danas budu male veštice.

Pored crtanih junaka, mogli su se videti i kostimi raznih domaćih i divljih životinja, pa je tako mali Veljko (3 god.) odlučio da bude lav, dok je Una (5 god.) odlučila da bude dalmatinac.

Nastja, koja ima 4 godine, oživela je svoj omiljeni lik iz bajke Snežana i sedam patuljaka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *