Izlivanje kanalizacije u Bujanovačkoj Banji: Od „sutra rešavamo problem“ meštani dobili malo sutra

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. april 2023. – Od „sutra rešavamo problem“ meštani Bujanovačke Banje dobili su „malo sutra.

Meštani Bujanovačke Banje već šest meseci trpe izlivanje kanalizacije i više puta su se obraćali nadležnima u JP Komunalac, ali problem nije rešen. Iz Komunalca poručuju da pumpa radi, ali ne punim kapacitetom i da je moguće da se nekome kanalizacija izliva zbog velike količine padavina ovih dana.

-Mi ove nedelje stavljamo parastas, pola godine od stradanja pumpe koju JP Komunalac ne može da zameni. Proslavili smo novogodišnje i božićne praznike, slavili slave, a sada čekamo Uskrs i prvomajske praznike uz  kanalizaciju oko naših kuća. Obavešteni su u JP Komunalac i znaju za ovaj problem, a zašto ne žele da ga reše i mi se pitamo – kaže meštanin Bujanovačke Banje.

Izlivanje kanalizacije u Bujanovačkoj Banji, u Komunalcu obećavaju da će sutra rešiti problem

Tehnički direktor JP „Komunalac“, Semi Aliji, kaže za Bujanovačke da pumpa radi, ali ne punim kapacitetom.

-Možda se nekome kanalizacija izliva u dvorište zbog ovolikih padavina, ali pumpa radi, mi smo preduzeli sve mere. Pumpa ne radi punim kapcitetom, možda bi trebalo da se promeni i donese nova, ali mi sada trenutno drugu nemamo. Nama se niko iz Bujanovačke Banje nije javio da prijavi problem, a uvek kad se neko javi mi odmah izlazimo na teren – kaže Aliji.

Ovo nije prvi put da zabrinuti meštani Bujanovačke Banje pokušavaju da preko našeg portala reše problem kanalizacije. Najpre sredinom novembra, a zatim i sredinom decembra prošle godine pisali smo o tome da se meštanima Banje fekalije izlivaju u dvorišta zbog neispravne pumpe, kontaktirali nadležne u Komunalcu i obećano je (12. decembar) da će se problem sa kanalizacijom rešiti.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *