Kamberi tvrdi da su hapšenja u Komunalcu pritisak na Albance, Arifi se i dalje ne oglašava

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2023. Jedini lokalni političar koji se oglasio povodom prošlonedeljnog hapšenja aktuelnog i bivšeg direktora JP „Komunalac“ u Bujanovcu je narodni poslanik i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi. On tvrdi da su hapšenja lokalnih funkcionera u Bujanovcu metod centralne vlasti za vršenje pritiska na Albance.

Reakcije na hapšenje još uvek nema iz opštinske vlasti, odnosno kabineta predsednika opštine Nagipa Arifija, čiji je kadar aktuelni direktor Ruždi Halili, iako su Bujanovačke danas zatražile komentar na ovu temu. Na pitanja Bujanovačkih nije odgovorio ni Halili.

On i njegov prethodnik na mestu direktora Adem Hasani uhapšeni su u 29. marta zbog otpisivanja dugova prema komunalnom preduzeću, a pušteni sutradan.

Direktori Komunalca uhapšeni zbog otpisa dugova za komunalne usluge

„Tokom proteklih nekoliko meseci, pod istim okolnostima, po nalogu Specijalnog tužilaštva u Nišu, uhapšeno je više lokalnih funkcionera koji su u Nišu ostali nekoliko sati, a potom je protiv njih pokrenut redovni postupak. Ovakvo postupanje pretvara se u novi oblik pritiska koje vrše srpske vlasti“, naveo je Kamberi.

Sličnu ocenu izneo je i u aprilu prošle godine kada je policija privela nekadašnjeg likvidacionog upravnika Direkcije za izgradnju, a sada opštinskog javnog pravobranioca Faruša Isljamija.

Kamberi: Navodno hapšenje predstavlja otvoreni pritisak na Albance




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *