Bujanovčanka Marija na takmičenju poezije, glasajte

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. april 2023. Bujanovčanka Marija Backić prošla je u drugi krug svetskog takmičenja u pisanju poezije „Mili Dueli“, u konkurenciji od preko 1000 pesama iz 104 zemlje. Poziva sugrađane da glasaju za nju na Fejsbuk stranici organizatora takmičenja kako bi se plasirala dalje.

Za takmičenje u pisanju poezije pod nazivom „Mili Dueli“ saznala je 2015. godine i prvi put se prijavila kada je takmičenje bilo na nivou Balkana. Tada se našla, kako kaže, u Top 25 autora sa celog Balkana.

-Ove godine sam se prijavila na isto takmičenje, s tom razlikom što je nakon toliko godina takmičenje postalo svetsko. Ima 711 prijava i preko 1000 pesama iz 104 zemlje. Od toga 52 zemlje prošle su u 2 krug takmičenja samo iz razloga što su imale po 1 učesnika – kaže Marija.

Drugi krug i glasanje za autore iz Srbije, kako kaže, počinje danas na profilu organizatora Nermin Delića i trajaće 15 dana. Da bi glas bio validan, treba ostaviti „❤“ ili „like“ ispod autorove pesme i zapratiti  profil organizatora.

Svi koji žele da podrže Mariju u ovom takmičenju i pomognu joj da se plasira u treći krug takmičenja mogu glasati OVDE.

Bujanovčanka Marija (37), zaposlena je u Osnovnom sudu u Bujanovcu, majka dva maloletna deteta, pisanjem poezije bavi se od 2002. godine kada je napisala svoju prvu pesmu. Imala je, kako kaže, želju da tada izda svoju zbirku pesama ali nije bila u mogućnosti.

-Nastavila sam da pišem sve do smrti svoje majke kada sam napisala pesmu „Kada padne noć“ i posle toga mi je nestala inspiracija. 2021. godine počela sam opet da pišem ljubavnu poeziju, inspirisana različitim ljubavnim pričama iz okruženja – kaže za Bujanovačke Marija Backić.

Pored pisanja, Marija se bavi i glumom od 2004. godine kada je odigrala svoju prvu predstavu „Boing, Boing“.  Trenutno sprema predstavu „Sve o ženama“ po tekstu Miro Gavrana, reditelja Ljubiše Čolovića.

Priprema se takodje, za snimanje serije u Herceg Novom.

Bujanovčanka Marija u filmu o Teslinom izumu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *