Bujanovački Romi obeležavaju svoj dan

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. april 2023. (foto arhiva) – Povodom Svetskog dana Roma (8. april) KUD „Zulfićar Bajramović“ iz Bujanovca, Udruženje građana „Romski san“ i Klub malog fudbala ZUFO organizovaće fudbalski turnir, kulturno-umetnički program u Domu kulture u Bujanovcu i večeru u restoranu „5 zvezdica“.

-Obeležavanje Svetskog dana Roma neće izostati ni ove godine, svi smo zajedno uključeni u organizaciju, KUD „Zulfićar Bajramović“, Udruženje građana „Romski san“ i KFM ZUFO, tako da će to biti jedan lep dan prepun aktivnosti za sve – kaže za Bujanovačke Ibro Idić, član Udruženja „Romski san“ iz Bujanovca.

Obeležavanje će početi fudbalskim turnirom koji počinje u 9 časova u Sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu.

-Od 9:30 počinje prva utakmica, predviđeno je da turnir traje do 12:30 časova – kaže za naš portal Enis Iseni, član KFM ZUFO.

Dozvoljeno je, kako kaže, učešće osam fudbalskih ekipa, a do sad ima prijavljenih šest.

-Pre finalne utakmice planiramo utakmicu mlađih kategorija, a za učesnike turnira imamo obezbeđene pehare i medalje za prvo i drugo mesto. Pored toga, dodelićemo i pojedinačne nagrade za najboljeg golmana i najboljeg igrača – dodaje Iseni.

Pored bujanovačkih ekipa, na turniru će učestvovati po jedna ekipa iz Gnjilana i Vranja, a zainteresovani za učešće još uvek se mogu prijaviti na broj telefona 065 915 25 25.

Nakon turnira sledi kulturno-umetnički program u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, od 16h, za koji je zaduženo KUD „Zulfićar Bajramović“ iz Bujanovca.

Obeležavanje Svetskog dana Roma biće završeno večerom u restoranu „5 zvezdica“ u Bujanovcu, na kojoj organizatori očekuju i goste iz Novog Pazara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *