Bujanovačka Muzička škola na Belom dvoru: Deca oduševila sve, stižu novi instrumenti (foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 7. april 2023. Na humanitarnom koncertu na Belom dvoru u Beogradu donirani su muzički instrumenti i prikupljen značajan iznos novca za kupovinu novih instrumenata za učenike Muzičke škole u Bujanovcu. Učenici ove škole imali su priliku da nastupe sa solo pevačima i u pratnji gudačkog  kvarteta. Predstavili su svoju školu na najbolji mogući način.

Donatorsko veče organizovalo je udruženje Vivarte, pod pokroviteljstvom fondacije NjKV prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića, a osim novčanih sredstava bilo je i donacija u vidu samih instrumenata.

Harmonikaš Aleksandar Sofronijević donirao je tri harmonike, dok je Saša Popović donirao klavir.

-Učenici Muzičke škole Emilija Trajković, Mateja Trajković i Aleksa Pešić imali su priliku da na zajedničkom nastupu sa solo pevačima, u pratnji gudačkog kvarteta, predstave svoju školu na koncertu na Belom dvoru, u prisustvu Njenog Kraljevskog Visočanstva, princeze Katarine Karađorđević, predstavnika Ministarstva kulture i ostalih visokih zvanica, kao i mnogih drugih javnih ličnosti iz oblasti kulture, sporta i umetnosti – kaže za naš portal direktorka Muzičke škole u Bujanovcu, Marija Todorović Arsić.

Na koncertu su bili i proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, Ana Bekuta, Suzana Mančić, Ana Stanić, Goca Tržan i mnogi drugi.

 

-U toku donatorske večeri obratila sam se prisutnima, izrazila veliku zahvalnost i ukazala na značaj donirane muzičke opreme, uz pomoć koje ce učenici naše škole imati priliku da kvalitetnije rade na razvoju svojih umetničkih sposobnosti. U znak zahvalnosti za topao i srdačan doček na Kraljevskom dvoru, Njenom Kraljevskom Visočanstvu, princezi Katarini Karadjordjevic, kao i organizatorima ove večeri uručila sam prigodne poklone – dodaje direktorka škole Marija Todorović Arsić.

Učenici Muzičke škole Bujanovac, kako kaže, oduševili su sve prisutne i dostojno predstavili svoju školu na Belom dvoru.

                   

-Nakon prelepog koncerta i predivnih utisaka koje nosimo sa ovog događaja, sa velikim nestrpljenjem očekujemo nove muzičke instrumente, na kojima će mladi talenti naše škole kroz nove javne nastupe i takmičenja širom naše zemlje sa ponosom moći da prezentuju svoj rad, svoju školu i svoj grad – ponosno ističe Todorović Arsić.

Udruženje „Vivarte“, čiji je osnivač tenor Hamburške opere Ljuban Živanović, je dobrovoljna, nevladina i neprofitna organizacija, u koju se udružuju muzički umetnici radi unapređenja muzičke kulture, muzičkog obrazovanja i muzičke pedagogije u umetnosti, kao i obogaćivanja muzičkog života na svim stupnjevima obrazovanja.

-Ljudi iz udruženja Vivarte su nas kontaktirali, tražili podatke o školi i određene statističke analize. Na osnovu dobijenih rezultata uporedili su nas sa stanjem u drugim školama i ocenili da je neka vrsta pomoći potrebna učenicima naše škole pa su odlučili da upravo za našu školu obezbede donaciju muzičkih instrumenata – rekla je ranije za naš portal Todorović Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *